Introduktion til udstilling
Beagle Klubben afholder ca. 12 specialklubudstillinger om året. Derudover afholder Dansk Kennel Klub ca. 8 internationale og nationale udstillinger rundt omkring i landet. Så med typisk 20 udstillinger om året at vælge imellem, vil der næsten uanset hvor i landet du bor, være mulighed for at deltage på eller være tilskuer til en udstilling, hvor der deltager beagler. Se evt. i udstillingskalenderen hvornår der er en udstilling i nærheden af dig.

Beaglen er, trods det at den antalmæssigt ikke høre til blandt de største racer i Danmark, én af de mest udstillede. Det betyder at der sædvanligvis vil være i nærheden af 100 beagler der dyster om at blive racens bedste på dagen.

Der udstilles efter regler bestemt af Dansk Kennel Klub. Disse regler beskriver bl.a. nogle klasseinddelinger, der både kan være efter alder og køn, men også efter i forvejen opnåede resultater. Hvis du ikke har prøvet at udstille din beagle før, skulle du prøve at tilmelde din hund til én af klubbens udstillinger.

Ud over at det rent konkurrencemæssigt kan være uhyre spændende, så har klubben også et meget bredt socialt liv omkring sine udstillinger. Her vil du få lejlighed til at møde andre beagleejere samt opdrættere med mange års erfaring i racen, og de fleste øser gerne ud af disse.

Det eneste man skal huske på er at uanset hvordan det går ens hund på udstillingen, så er det altid det samme kære væsen du tager hjem med, som du havde med om morgenen - nemlig din helt egen "verdens bedste beagle".

Med det store antal beagler der bliver udstillet i Danmark, er det selvfølgelig ikke alle de deltagende hunde, der har lige det dommeren kikker efter den dag.
Men det er jo nok også de færreste nybegyndere udi udstillingssporten, der regner med at løbe med alt sølvtøjet på deres første udstilling. På den anden side set, så ved du det jo ikke før du har prøvet det. Så snyd ikke dig selv og din beagle for den oplevelse.

Specielt i de "små" klasser for babyer og hvalpe hersker der ofte en meget afslappet stemning, og de fleste dommere er meget flinke og tålmodige med nybegyndere, både hunde og mennesker.

Vi har opdateret reglerne for klub/junior/veteran championater i Beagle Klubben og samlet det på en side for overskuelighedens skyld. læs mere her

Klasseinddeling på udstillinger:
Babyklasse, 3-6 måneder

Hvalpeklasse, 6-9 måneder

Championklasse, fra 15 måneder

Juniorklasse, 9-18 måneder

Mellemklasse, 15-24 måneder

Åben klasse, fra 15 måneder

Brugshundeklasse, fra 15 måneder

Veteranklasse, fra 8 år

Uden for bedømmelse, fra 3 månder

Opdrætsklasse, 4 hunde der er opdrættet af samme opdrætter

Avlsklasse, han el. tæve med 4 afkom

Juniorhandling A, handler skal være 6-9 år incl.

Juniorhandling B, handler skal være 10-17 år incl.

Parklasse, udgået fra 2002 (afholdes dog én gang om året - på VSS)